Makaróni gyömbéres paradicsommártással
2004.06.03. 20:15
Hozzávalók: 2 kávéskanál olivaolaj, 1 fej kockára vágott hagyma, 4 apróra vágott zellerszár, 2 evőkanál finomra vágott gyömbérgyökér, 80 dkg hámozott konzervparadicsom, 2 kávéskanál apróra vágott majoranna, 3 evőkanál paradicsompüré, 37,5 dkg teljesőrlésű lisztből készült makaróni, 1 kávéskanál citromlé, só, bors, A díszítéshez: 5 gr. parmezánsajt, 1 kávéskanál, friss petrezselyem
A konzervparadicsomnak általában erősebb a színe és az íze, mint a frissnek. Ha friss paradicsomot használunk, akkor 1 kg-ot vegyünk, hámozzuk meg és vágjuk darabokra. A mártáshoz felforrósítjuk az olajat és 5 percig pirítjuk benne a hagymát és a zellert, míg megpuhul. Hozzátesszük a gyömbért, és még 2 percig pároljuk, hogy az ízek jól összevegyüljenek. Hozzáadjuk a paradicsomot, a majorannat, és a paradicsompürét. Felforraljuk majd kis lángon 15 percig pároljuk, míg a paradicsom megfő. Közben a makarónit 2 1/2 liter vízben 10 percig főzzük kis lángon. Ha a makaróni kész, leszürjük, összekeverjük a mártással, és fűszerezzük. Reszelt parmezánnal, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
|