Recept Nokkomenttől! Nem én írtam!!! :)
2005.02.02. 17:33
(Nagy őzlábgomba-kalapok)
Nagy őzlábgomba-kalapok (néhai Solti Sándor erdész úr reczeptje szerint): Az őzlábgomba addig igazi csemege, amíg kalapja alakja egy igazi szép cicire hasonlít, húsa kemény, rugalmas. (Nyam - nyam...) De amíg tartása van, a kisebb vagy laposabb kalap se megvetendő. Szára a kalapból kifordítható. Mosni nem szabad, szárazon kell megtisztítani. Orly - sörpalacsintába a megborsozott, sózott kalapokat megmártom, majd bőséges, forró olajban mindkét oldalát hirtelen kisütöm. Boldogult úrfikoromban prémvadász-tanyámon szezonjában hetekig ezen éltem, és nem lehetett megunni... köretként jeles ünnepeken ászok sört ittam hozzá, és, ha éppen volt, Solti úr - féle háziszőttes szilvapálinkát.
|